Tillbaka till sök
Ledigt jobb: El & teknik (Kristianstad)

Servicetekniker med mekanisk inriktning

Servicetekniker med mekanisk inriktning

Om företaget
Åhus Hamn är en av södra Sveriges mest betydande bulkhamnar och är sydöstra Sveriges största containerhamn. Våra stora affärsområden är bulk- och containerhantering samt magasinsuthyrning.
Inom hamnområdet verkar flera stora företag, såsom The Absolut Company, Svenska Lantmännen, Knauf Danogips GmbH, Svenska Foder AB, Yara AB, Marieholms salt och KLF, som alla är representanter ifrån ägarföretaget Åhus Stuveriintressenter AB. Med hamnens geografiska läge är det lätt för fartyg att anlöpa kaj och med magasinsbyggnader och containerterminal i direkt anslutning kan lossnings- och lastningsarbeten utföras rationellt. Åhus Hamn & Stuveri AB ägs av Kristianstads Kommun till 54 % och av privata intressen Åhus Stuveriintressenter AB till 46 %. Vi är 23 anställda. Läs mer på www.ahushamn.se

En av våra servicetekniker går i pension och därför söker vi nu en person som vill axla hans roll framåt. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Som servicetekniker hos oss på Åhus Hamn & Stuveri AB arbetar du såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor och dina dagar kommer att vara varierande och innehållsrika. Du arbetar brett och utför en mängd olika arbetsuppgifter. Som servicetekniker är du en länk mellan alla funktioner inom företaget samt även gentemot våra kunder. Dessutom kommer du att få ta ansvar för utveckling och förbättring av dina ansvarsområden och arbeta mot att säkerställa att arbetet genomförs på ett kostnadseffektivt sätt och med en hög kvalitetsnivå. Du kommer att vara delaktig och assistera vår tekniska chef i olika projekt såsom kranrenoveringar, ombyggnationer på befintlig utrustning samt vara delaktig i nyinvesteringar. Vi samarbetar även med flera leverantörer för underhållsåtgärder och i tjänsten ingår även att assistera och sköta kontakten med dessa.
I arbetet ingår även;
- felavhjälpning och underhåll av kranar (hydraul kranar och linkranar)
- reparation och underhåll av maskiner (lastmaskiner, gaffeltruckar, kompaktlastmaskiner, liftar mm)
- vara delaktig vid ombyggnation eller uppdatering av kranar
- vara delaktig vid besiktningar
- rapportera och planera arbete i vårt underhållsprogram Checkproof
- annat förekommande arbete inom hamnen

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har genomförd gymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning och du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god teknisk förståelse och är van vid att lösa olika situationer som kan uppstå under dagen. Arbetet ställer krav på att du har goda kunskaper i hydraulik och erfarenhet av ritningsläsning inom mekanik och hydraulik samt att du är van vid verkstadsarbete. Vi ser gärna att du har grundläggande miljö - och kvalitetskompetens, datorvana och är van vid ett digitaliserat arbetssätt. Tjänsten kräver B-körkort och har du förarbevis för truck/hjullastare ser vi det som meriterande. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska i både tal och skrift samt engelska i tal.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Du är positiv, serviceminded och har ett öppet sinne för att lära dig nya saker och ta egna initiativ. Du är strukturerad, social, har ett affärsmässigt tänk samt är bra på att kommunicera. Dessutom är du prestigelös och van vid att hugga i där det behövs. Du kommer ingå i ett team tillsammans med två andra servicetekniker vilket ställer krav på att du har god samarbetsförmåga.

Information och kontakt
Tjänsten är på heltid och placerad på vårt kontor i Åhus. Arbetet sker ofta utomhus inom hamnområdet, men även i vår egna motorverkstad. Det förekommer en del höghöjdsarbete.

Vi tillämpar löpande urval vilket kan innebära att tjänsten tillsätts innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 7 juni 2023. Du söker tjänsten på www.wikan.se. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Fondell på telefon 044 - 590 65 02.

Välkommen med Din ansökan! www.wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2023-06-07

Tjänstgöringsort

Kristianstad (Skånes län)

Kontaktpersoner
Johanna Fondell 044-590 65 02

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår