Tillbaka till sök
Utgått jobb

DRIVEN PRODUKTCHEF TILL VÅR MARKNADSAVDELNING

DRIVEN PRODUKTCHEF TILL VÅR MARKNADSAVDELNING

Om företaget
Smekab Citylife är en del av den norska industrikoncernen SAFEROAD Group med 2 200 anställda i 13 olika länder. Smekab Citylife är marknadsledande experter inom räcken och avspärrning med huvudkontor i Önnestad i Skåne.

Sedan 1961 har Smekab Citylife förvandlat visioner till verklighet genom att erbjuda innovativa lösningar inom räcken, avspärrning, cyklism och möbler av hög kvalitet. Vårt breda sortiment inkluderar allt som gör det offentliga rummet bättre. Räckes- och avspärrningslösningar som gör staden säkrare för människor, möbler som gör offentliga utemiljöer trevligare och bekvämare, väderskydd som gör hållplatser mer inbjudande, cykelställ som gör cykelparkering enkel samt en rad andra produkter som bland annat underlättar för bygg- och anläggningsprojekt. Genom att kombinera modern design med hög funktionalitet skapar vi hållbara och säkra lösningar som höjer livskvaliteten i våra städer.
Idag är vi stolta över att vara en pålitlig partner till arkitekter, stadsplanerare, entreprenörer och andra intressenter inom privat och offentlig sektor. Genom nära samarbeten och lyhördhet levererar vi lösningar som gör skillnad på riktigt.

Välkommen till Smekab Citylife - vi är med och skapar framtidens attraktiva stadsmiljöer genom att ständigt vara steget före.

Vi fortsätter nu vår utveckling med marknad i fokus och söker nu en kreativ och innovativ produktchef som brinner för hållbarhet. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Som produktchef på Smekab Citylife utvecklar du tillsammans med dina kollegor på sälj- och marknadsavdelningen vårt marknadsarbete och hjälper oss till nästa nivå när det gäller vårt strategiska arbete inom Norden. I ditt arbete driver du företagets marknadsplaner för våra respektive kategorier (räcken, avspärrning, cyklism och möbler) både strategiskt och operativt. Med din erfarenhet tar du ägandeskapet i marknadsfrågor och hjälper till att etablera marknadstänket inom företaget. Marknadsarbetet sker internt och externt med försäljning av koncept samt hållbarhet i fokus. Omvärldsbevakning och uppdateringar av beteende och kundkrav är en viktig del av tjänsten. Du är högst delaktig i budgetprocessen och ansvarar för uppföljning av satta KPI er. Du tillhör vår sälj- och marknadsavdelning, rapporterar till vår sälj- och marknadschef och har tillgång till ett internt nätverk inom koncernen.

Exempel på arbetsuppgifter är:

- att aktivt driva företags externa kommunikation berörande hållbarhet i nära samarbete med marknadschef och VD
- att driva produktutvecklingsprojekt enligt företagets innovationsprocess utifrån liggande innovationsplan inom alla kategorier
- att delta i framtagning av marknadsstrategi och marknadsplaner samt ansvara för att upprätta årlig mediestrategi
- att planera och utveckla marknadsföringsmaterial till såväl print som digitala aktiviteter i nära samarbete med avdelningens marknadskommunikatör eller direkt med byrå
- att utveckla och optimera SoMe insatser
- att planera, koordinera och genomföra aktiviteter som tex mässor och event i samråd med säljavdelningen
- att förbereda och delta i nyhetspresentationer externt ute hos kund i samråd med säljavdelningen
- att koordinera och ansvara för externa kontakter relaterade till arbetsuppgifter och då framför allt reklam- och mediebyråer men också samarbete med designers, utvecklare etc.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Din erfarenhet väger tungt och vi önskar att du tidigare arbetat självständigt och drivit strategiskt marknadsarbete med b.la. framtagning av marknadsstrategier/planer, gärna inom ett producerande bolag. Kanske har du arbetat som marknadsansvarig i ett mindre bolag där du skaffat dig kunskap kring det operativa och strategiska marknadsarbetet. Alternativt har du drivit/tillhört en marknadsavdelning där du haft ansvar för det strategiska arbetet med god insikt i det operativa. Du bör ha kännedom kring den nordiska marknaden och det är meriterande om du har en utbildning inom ekonomi och/eller marknad. Du ska också ha ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och hur detta kan påverka och driva ett företag in i kommande årtionden. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat och du förstår norska och danska. Som vår blivande produktchef är du en van användare av digitala verktyg.

Utmärkande för din personlighet är ditt engagemang, din energi och ditt driv. Som person är du kreativ, uthållig, innovativ och flexibel. Du gillar att driva arbetet självständigt, men samtidigt tillhöra en avdelning.

Information och kontakt
Du har ditt kontor i Önnestad, nära dina kollegor och vår produktion (vi ser att du bor inom rimligt pendlingsavstånd). Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning hos Smekab Citylife där du ingår i ett team om dryga 20 personer på sälj- och marknadsavdelningen. Tjänsten är förknippad med en del resor varför körkort och viss flexibilitet avseende arbetstid är ett krav. Enstaka resor med övernattning kan förekomma.

Tillsättning av tjänsten sker snarast efter överenskommelse så skicka gärna din ansökan via www.wikan.se redan idag, då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är den 19 september.

För mer information eller vid frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsult Sara Kvist på telefon 044 - 590 65 12.

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2023-09-19

Tjänstgöringsort

Kristianstad (Skånes län)

Registrera CV
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår