Tillbaka till sök

Driftsättare automationsingenjör

Ansökningstiden har gått ut

Vid eventuella frågor, kontakta oss


Om oss
APOCCA är ett teknikkonsultföretag inom industriell el- och automation samt IT, vi bedriver projekt både nationellt och internationellt inom ett flertal branscher såsom Tillverkningsindustri, Gruvindustri, Olja & Gas, Bilindustri, Processindustri, Marin och Offshore.

APOCCA är en komplett leverantör och kan erbjuda programmering, elkonstruktion, driftsättning, elskåpleveranser och installation inom samma organisation. Vi bedriver egna projekt men kan också erbjuda ingenjörer på plats hos kund. APOCCA finns idag i Kristianstad och Malmö samt har ett sälj och service kontor i Singapore. Inom APOCCA gruppen finns även Malmö Ljus & Kraft som bygger apparatskåp och ställverk samt utför elinstallationer med inriktning mot industri. Vi är idag inom gruppen 40 medarbetare och omsätter totalt ca 60 miljoner.

Hos oss förenas många års erfarenhet från el- och automationsvärlden med ny teknik och nytt kunnande, vi har korta beslutvägar och en positiv företagskultur detta tillsammans med våra drivna medarbetare gör oss till det givna valet för alla typer av el- och automationsbehov.

Vad vi erbjuder:
Våra medarbetare är vår största tillgång, därför lägger vi stor vikt vid trivsel på arbetet och utveckling i sin yrkesroll. Hos oss på APOCCA är det personalen i fokus, du kommer att arbeta i en positiv och öppen företagskultur med entreprenörsanda, teamkänsla och dagligen nya utmaningar! För rätt person erbjuder vi stora personliga utvecklingsmöjligheter, ett fritt arbete där du själv kan styra och planera din dag med frihet under ansvar och bra löne- och anställningsvillkor. Läs mer på www.apocca.se

Dina arbetsuppgifter
Då flera av våra projekt går på export så söker vi dig som har ett intresse av att få uppleva världen i tjänsten.

Resor i tjänsten förekommer naturligt för driftsättning eller serviceuppdrag av våra projekt som kan vara allt från system ombord på ett fraktfartyg till maskiner inom bulkhantering/gruvindustrin, uppskattningsvis är det ca 80-100 resdagar om året globalt. Som driftsättare har du totalansvaret för el och automationen på plats vilket innebär bl.a. inspektion av elinstallation, utföra signaltest, felsökning och ta i drift systemet samt rapportera och dokumentera arbetet. Det kan även förekomma ändringar eller justeringar i PLC program och HMI därför behöver du ha viss erfarenhet av programmering.

Dina arbetsuppgifter förutom driftsättningar kan även innehålla PLC-programmering, HMI- och SCADA programmering av olika typer av industri-och processanläggningar och specialmaskiner hemma på kontoret. Eftersom vi är ett leverantörsoberoende ingenjörsföretag använder vi oss av ett flertal utvecklingsverktyg såsom Siemens, Mitsubishi, ABB och Rockwell m.fl.


Din bakgrund
För att kunna utföra arbetet ser gärna vi att du behärskar minst ett PLC system, operatörsgränssnitt (HMI/SCADA) och industriell kommunikation samt känner dig väl förtrogen med att läsa elschema och utföra felsökning. Du har teoretiska kunskaper motsvarande KY, Högskola eller Universitet, helst har du varit i branschen i något år. Som ingenjör är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Då många utrustningar går på export behövs även goda kunskaper i engelska.

Du som person

För att lyckas i rollen tror vi att du är en driftig problemlösare med ett stort tekniskt intresse som ständigt vill lära nytt och är öppensinnad för ny teknik. Samtidigt som du är analytisk är du lösnings- och kundorienterad med en god portion ansvarstagande. Du är lyhördhet för omgivningen samt har en god känsla för kommunikation och samarbete med både interna och externa samarbetspartners.

Placeringsort: Valfritt Malmö eller Kristianstad.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning hos Apocca.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Samuelsson, 044-590 65 14.

Välkommen med din ansökan via Wikans hemsida, www.wikan.se, sista ansökningsdag är den 28 februari.

Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi förse företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal, som tillfälligt eller permanent tillgodoser deras behov. Wikan har kontor på 7 orter i Sverige, omsätter ca 300 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se.


 • Anställningsomfattning

  Heltid

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdag

  2018-02-28

 • Tjänstgöringsort

  Kristianstad (Skånes län)

Registrera CV
Stäng

Vänligen fyll i dina uppgifter så skickar vi ut en påminnelse om jobbet åt dig!

Vänligen fyll i din väns e-postadress för att skicka ett tips om jobbet!

Kontakta mig

Kontakta mig

Vänligen fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er så snart vi har möjlighet.