Välkommen till Wikan

Ekonomichef till Bergteamet Raiseboring Europe

Ekonomichef till Bergteamet Raiseboring Europe


Nu finns möjlighet att söka tjänsten som ekonomichef på Bergteamet Raiseboring Europe i Boliden. En spännande och utvecklande roll för dig som är intresserad av en nyckelposition i ett växande internationellt företag.

Om företaget
Bergteamet Raiseboring Europe är en del av Master Drilling Group som har sitt huvudkontor i Sydafrika och är noterade på Johannesburg Stock Exchange.

Bergteamet Raiseboring Europe är specialiserade på raiseborrning och bedriver verksamhet över hela världen. Huvuddelen av våra uppdrag finns inom gruvsektorn, vattenkraftsprojekt och andra infrastrukturprojekt.

Till vårt kontor i Boliden söker vi nu en ny kollega som vill axla rollen som CFO, en tjänst som kräver bred kompetens inom ekonomi och en stark vilja att bidra i en spännande tillväxtresa.

Dina arbetsuppgifter
Som ekonomichef på Bergteamet Raiseboring Europe har du det yttersta ansvaret för det administrativa och finansiella arbetet i företaget. Rollen innebär även att du i stor utsträckning är involverad i övergripande strategiskt arbete.

I ditt ansvar ligger att säkerställa redovisningen och ekonomiprocesserna samt boksluten. Du ansvarar för ekonomifunktionen som består av tre medarbetare och ser till att fördela arbetet effektivt inom funktionen.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Finansiell rapportering samt upprätta budget och prognoser
- Intern rapportering till koncernen
- Ansvara för skattefrågor och upprätta årsbokslut
- Genomföra övergripande likviditetsplanering samt riskanalys
- Stötta ledning och verksamhet i ekonomiska frågor, analyser och beslutsunderlag
- Driva, kvalitetssäkra och utveckla ekonomifunktionens rutiner och system

Din bakgrund/Dina egenskaper
För att vara lämplig för rollen bör du ha minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, fördelaktigt är även erfarenhet av ledande befattning inom en ekonomifunktion. Du är trygg och självgående i såväl löpande redovisning som upprättande av bokslut. Vi tror också att du har erfarenhet och intresse av att arbeta i olika ekonomisystem samt utveckla arbetssätten i dessa. Du är civilekonom eller har annan motsvarande akademisk utbildning.

Vi söker dig som är strategiskt orienterad och som trivs i en roll där du har stort inflytande. Du är en naturlig ledare som skapar framgångsrika samarbeten och är lyhörd och öppen för nya idéer. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation med korta beslutsvägar vilket förutsätter ett handlingskraftigt arbetssätt och en vilja att kavla upp ärmarna när det behövs. Då företaget befinner sig i ett expansivt skede ser vi gärna att du har erfarenhet av etablering på nya marknader. Bergteamet Raiseboring Europe agerar på en internationell marknad och erfarenhet av ytterligare språk (förutom svenska och engelska) är därför meriterande.

På Bergteamet Raiseboring Europe sätter vi människan först och värdesätter därför personliga egenskaper som integritet och ömsesidig respekt högt. Vi tror att du som söker en arbetsplats med familjär stämning och en organisation med stora ambitioner kommer trivas bra hos oss!

Information och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Bergteamet Raiseboring Europe med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på vår hemsida, senast 18 augusti 2019. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 linnea@wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 10 orter i Sverige, omsätter ca 350 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2019-08-18

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår