Tillbaka till sök

Ekonom med HR-erfarenhet

Ansökningstiden har gått ut

Vid eventuella frågor, kontakta oss


Om företaget
Svenska kyrkan Kristianstad (Kristianstads pastorat) består av två församlingar, Heliga Trefaldighet och Norra Åsum med 4 kyrkor, 1 kapell, 3 församlingshem, 5 kyrkogårdar och krematorium. Vi arbetar som ett team över hela pastoratet och har drygt 50 anställda. Pastoratet har 34 000 invånare. Det finns goda kommunikationer, högskola och sjukhus.

Dina arbetsuppgifter
En kommande pensionsavgång gör att vi nu kommer att utöka vår organisation med en erfaren ekonom/HR-specialist. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Som vår ekonom/HR-specialist kommer du att ha en delad tjänst mellan ekonomi och HR. Du blir erbjuden en bred, omväxlande och ansvarsfull roll där du självständigt kommer att ansvara för din prioritering av arbetsuppgifter och balansen mellan aktuella arbetsuppgifter. Inom ekonomi kommer du att samarbeta med vår ekonomiansvarig. Inom HR agerar du lednings- och chefsstöd i personal- och arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt. HR-funktionen sorterar direkt under kyrkoherden, som ekonom ingår du i vår ekonomifunktion. Arbetsledare är kyrkoherden.

Följande arbetsuppgifter kommer du att arbeta med inom HR:

- Bevaka, tolka och följa upp lagar inom arbetsmiljöområdet. Arbete med SAM
- Ansvara för uppfyllandet av arbetsrätt och fackliga kontakter bl.a. förhandlingar och underrättelse av personalförändringar
- Samordna och driva arbetsmiljöfrågor som tex arbetsskadeärenden, skyddsronder och skyddskommittéer
- Kontaktperson till vår företagshälsovård, delta i rehabilitering samt planering av personal- och friskvårdsdagar
- Uppdatera och utforma policydokument
- Personaladministration med lönehantering

Följande arbetsuppgifter kommer du att arbeta med inom ekonomi:

- Ansvara för den löpande redovisningen och bokföringen av vår ekonomi i församlingen, vår serviceverksamhet och i begravningsverksamheten
- Ansvara för hantering av reskontra
- Pastoratets kassa- och bankgirohantering
- Löpande avstämningar och uppföljningar
- Delta i budget, delårs- och årsredovisning
- Hantera kollekter, Swish och kassa

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har flera års praktisk erfarenhet av både ekonomi- och HR-arbete. Vi ser det som meriterande om du har relevant utbildning inom både ekonomi och HR/personal. Du ska ha god datorvana och är van användare av Office-programmen och ekonomisystem. Vi vill att du känner dig trygg i båda rollerna och att du självständigt kan se till att fördelningen mellan rollerna blir bra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du är medlem i Svenska kyrkan.

Vi på Svenska kyrkan Kristianstad är måna om att trivas tillsammans. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är dynamisk, flexibel och positiv. I ditt arbetssätt är du noggrann, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du gillar att ha mycket på gång samtidigt och har förmågan att prioritera din arbetsdag.

Information och kontakt
Tjänsten är placerad på vårt församlingshem i centrala Kristianstad dit du lätt tar dig med tåg och buss. Du kommer att arbeta heltid och tjänsten är en tillsvidareanställning hos Svenska kyrkan Kristianstad.

Tillsättning sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vill du vara med och utveckla vårt ekonomi- och HR-arbete så är du välkommen med din ansökan via Wikans hemsida, www.wikan.se. Sista ansökningsdag är 2020-04-06.

För mer information eller frågor kontakta rekryteringskonsult Sara Kvist på tel. 044 - 590 65 12.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se

 • Anställningsomfattning

  Heltid

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdag

  2020-04-06

 • Tjänstgöringsort

  Kristianstad (Skånes län)

Registrera CV
Stäng

Vänligen fyll i dina uppgifter så skickar vi ut en påminnelse om jobbet åt dig!

Vänligen fyll i din väns e-postadress för att skicka ett tips om jobbet!

Kontakta mig

Kontakta mig

Vänligen fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er så snart vi har möjlighet.