Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

VD till Krinova Incubator & Science Park

VD till Krinova Incubator & Science Park

Om företaget
Vill du bli Krinova Incubator & Science Parks nya VD?

En självklar uppgift som science park är att vara en mötesplats för människor, företag och idéer. Med fjolårets 28 000 besökare till seminarier, workshops och möten och över hundra företag i parken är Krinova platsen där många nya kontakter och nätverk skapas. På innovationsarenan erbjuds alla företag, entreprenörer, forskare och studenter innovations- och utvecklingsstöd - inte bara de som vill starta nytt företag utan även befintliga företag och offentlig verksamhet.
Krinovas profilområde är Mat-Miljö-Hälsa. Inom detta område har Krinova en viktig uppgift att identifiera framtidens utmaningar för hållbar tillväxt. Krinova är en av de ca 65 medlemmarna i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP). Krinova ägs av Kristianstads kommun (80 %) och Högskolan Kristianstad
(20 %). Läs mer på www.krinova.se

I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
- Vill du bygga vidare på Krinovas starka positiva utveckling och ta verksamheten vidare in i 20-talets innovationsvärld?
- Har du erfarenhet av att leda utmaningsdrivet innovationsarbete och gärna erfarenhet av större innovations- och utvecklingsprojekt, helst även av internationell karaktär?
- Är du en förtroendeingivande och relationskapande person med dokumenterad förmåga att skapa samarbeten inom och mellan organisationer?

Som VD för Krinova Incubator & Science Park kommer du till en verksamhet som blivit utsedd till en av Sveriges mest innovativa innovationsmiljöer. I din roll som VD kommer du att leda en organisation på närmare 30 personer som drivs av nytänkande och med uppdrag att skapa hållbar utveckling, jobb och tillväxt. Som VD för Krinova ingår du också i Kristianstads kommuns strategiska chefsgrupp.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Som person har du en uttalad förmåga att leda genom andra och som är trygg i att leda en platt organisation med stort ansvarstagande både kollektivt och individuellt. Vidare har du en övertygelse om att bra samarbete bygger på goda relationer samt förtroende och som tillsammans med medarbetarna skapar förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback.

Vi ser gärna att du har dokumenterade ledaregenskaper och kan arbeta med en helhetssyn och leda processer i kunskapsintensiva miljöer. Tjänsten kräver ett kreativt och framtidsorienterat sinne kombinerat med en analytisk, strukturerad förmåga. Vidare krävs förmåga att tolka, balansera och mejsla ut målbilder från olika intressenter och kunna föra ned dessa i vardag, verksamhet och resultat då Krinova lever och utvecklas i en värld där man är starkt beroende av ägare och partners.

Du har kännedom om det svenska innovationssystemet, dess uppbyggnad och olika finansieringsformer. Ett bra nätverk inom detta område är en merit. I VD rollen krävs erfarenhet av att söka och driva projekt med externa medel samt av arbete i internationella projekt och sammanhang. Erfarenhet från näringslivet och processer där företag och akademin samverkar är en merit. Tjänsten kräver relevant universitets-/högskoleutbildning för uppdraget. Det är meriterande om du har förståelse för hur samarbeten med forskare och lärosäten bedrivs.

Information och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos Krinova, placerad på vårt kontor i Kristianstad. Läs gärna mer på www.krinova.se. Tillsättning sker efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag via Wikans hemsida, www.wikan.se. Sista ansökningsdag är den 3 augusti. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

För mer information eller frågor, kontakta rekryteringskonsult Pernilla Samuelsson på telefon 044-590 65 14 eller Sara Kvist på telefon 044 - 590 65 12.

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2020-08-03

Tjänstgöringsort

Kristianstad (Skånes län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår