Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent

Om företaget
Naturstenskompaniet Sverige AB ingår i Naturstenskompaniet International AB (tidigare A P Stengruppen), Sveriges största företagsgrupp specialiserad på naturstensprodukter. Egna stenbrott för graniter i nordöstra Skåne och kalksten på Öland kompletteras med importerade stensorter. Detta gör oss till en komplett leverantör av anläggnings- och byggnadssten. Vår samlade kunskap om sten har överförts i generationer och är en garant för att vi kan uppfylla våra kunders förväntningar, oavsett om vi tillverkar stenen själva eller importerar den.
Mer information om Naturstenkompaniet finns på www.naturstenskompaniet.se

En av våra medarbetare går i pension och vi söker nu hennes efterträdare. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra företagets ekonomiavdelning som består av tre ekonomer. Arbetet gäller de svenska bolagen inom koncernen. Det finns huvudsakligen fyra svenska bolag med en sammanlagd omsättning om ca 300 Mkr. I rollen som ekonomiassistent arbetar du brett och varierat med arbetsuppgifter inom redovisning, kund- och leveranstörsreskontra etc.

Arbetsuppgifterna som ekonomiassistent hos oss består till stor del av:
- Arbete med kundreskontra
- Arbete med leverantörsreskontra
- Löpande bokföring
- Momsredovisning
- Periodisk sammanställning
- Redovisning av skatter och sociala avgifter
- Månatliga avstämningar av konton relaterade till reskontrorna
- Månatliga avstämningar mot koncernbolag
- Vara behjälplig vid månads- och årsbokslut
- Annan administration
- Backup till övriga på ekonomiavdelningen

Du rapporterar till vår ekonomichef.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har några års erfarenhet av liknande ekonomiarbete. Relevant utbildning inom ekonomi och redovisning är meriterande. Du har god förståelse för hur flödet fungerar igenom hela ekonomiprocessen och trivs med att jobba i en organisation med deadlines för redovisning och rapportering.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha god datorvana och ha lätt för att sätta dig in i nya system. Tjänsten kräver att du är en van användare av Office-paketet och ekonomisystem. Vi använder oss av Navision, Monitor och Capego, så erfarenhet av dessa system ser vi som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och flexibel. Du trivs med att arbeta i team och har lätt för att samarbeta och samtidigt är du självgående i rollen som ekonomiassistent. I ditt arbetssätt är du effektiv, strukturerad och har lätt för att lära nytt.

Information och kontakt
Rollen som ekonomiassistent är på heltid och du har din placering på vårt kontor i Bjärlöv, strax utanför Kristianstad. Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Naturstenskompaniet.
Tillträde av tjänsten sker under våren 2021. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är den 23 november.

För mer information eller frågor, kontakta rekryteringskonsult Sara Kvist på telefon 044-590 65 12.

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2020-11-23

Tjänstgöringsort

Kristianstad (Skånes län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår