Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Ekonomichef

Ekonomichef

Om företaget
Välkomna till Trolle Ljungby - ett nytänkande gods med gamla anor.
Godset har anor från 1300-talet och innehas sedan 1804 av släkten Wachtmeister.
Idag bedrivs här en rad verksamheter som jordbruk, slaktgrisuppfödning, mjölkproduktion, skogsbruk, arrende, uthyrning av ett stort antal bostäder samt serviceverkstad åt jordbruks- och väghållningsmaskiner. Vi bedriver även jakt på godsets marker vilket resulterar i en stor mängd förstklassigt viltkött som står att finna i Viltboden. Bolaget har ca 35 årsanställda och omsätter ca 120 MSEK. Läs gärna mer på www.trolleljungby.com.

Vi söker nu en ekonomichef. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Som ekonomichef hos oss kommer du att ha ett helhetsansvar för bolagets ekonomi och HR samt utgöra en viktig operativ roll på företaget. Du ansvarar och driver det finansiella arbetet i form av analyser, nyckeltal och strategiska initiativ. I arbetsuppgifterna ingår att utföra och leda arbete såsom:

- Löpande bokföring och redovisning med tillhörande avstämningar
- Upprättande av månads-, tertial- och årsbokslut
- Upprätta årsredovisning
- Prognoser- och budgetarbete
- Moms- och skattefrågor
- Ansvar för lön- och personaladministration, arbetsrätt, arbetsmiljö, försäkringslösningar,
tjänstepension samt driva projekt inom HR
- Sammanställning av rapporter till ledningsgrupp och styrelse
- Analys av resultat, avdelningsuppföljning och kostnadskontroll
- Finansiering och kalkylering av investeringar
- Kontinuerlig utveckling av system och arbete med digitalisering och effektivisering

Du rapporterar till VD och arbetar krossfunktionellt med medarbetare i hela företaget. Du kommer att ingå i ledningsgruppen.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har utbildning inom ekonomi på högskole- eller universitetsnivå samt minst fem års erfarenhet av en roll som ekonomichef på ett mindre eller medelstort bolag. Har du erfarenhet från fastighet och bostadsbranschen alternativt från en redovisnings- eller revisionsbyrå är detta ett plus. Du har erfarenhet av både månads/tertialbokslut, van vid att göra prognoser, analyser och kalkyler. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av HR och personalansvar samt om du drivit projekt i förändringsarbete. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har god datorvana och tidigare arbetat i Pyramid och Kontek lön är en fördel.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss! Vi söker dig som är noggrann, analytisk, strukturerad och är van vid att arbeta självständigt och att ta ansvar. Du är trygg, ärlig, tydlig och har lätt för att kommunicera ditt budskap till både medarbetare och vår styrelse. Du har god förmåga att prioritera arbetsuppgifter utifrån behov och att hålla deadlines är en självklarhet för dig. Vidare ser vi gärna att du har ett driv och intresse att utveckla och förbättra rutiner och processer.

Information och kontakt
Är detta intressant för dig? Välkommen med din ansökan snarast via wikan.se. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är den 9 november 2021. Tjänsten är på heltid och tillsättningen sker snarast efter överenskommelse.

För mer information eller frågor kontakta rekryteringskonsult Johanna Fondell, 044 - 590 65 02.
Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2021-11-09

Tjänstgöringsort

Kristianstad (Skånes län)

Kontaktpersoner
Johanna Fondell 044-590 65 02

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår