Tillbaka till sök
Utgått jobb

Business controller

Business controller

Om företaget
Spolargruppen Sverige AB består av flera olika bolag och är heltäckande inom avloppsunderhåll och renovering av avlopp i fastigheter. Vi finns på flera orter runt om i Sverige. Inom koncernen finns all nödvändig kompetens och certifieringar för att tillhandahålla ett professionellt avloppsunderhåll av bästa kvalitet. Vi arbetar med både förebyggande och akuta åtgärder. Modern teknik och hög servicegrad är kännetecknande, och vi erbjuder helhetslösningar för alla typer av avloppsproblem. Våra ledord kvalitet, kompetens och personlig service är viktiga hos oss och bör kännas naturliga även för dig. Klicka här för att läsa mer om Spolargruppen

Vi fortsätter att växa och söker en business controller. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som controller är huvuduppgiften att analysera och tolka företagets ekonomiska siffror och med detta som underlag agera stöd till ledningen vad gäller verksamhetsstyrningen och medverka till åtgärder som ökar organisationens interna effektivitet. Du arbetar som en länk mellan vår ekonomiavdelning och våra verksamhetsansvariga och gör de ekonomiska rapporterna förståeliga. Controllerns arbetsuppgifter är att analysera, följa upp resultat och budget, bevaka lönsamheten, se till att effektiviteten internt maximeras samt att medverka i utveckling av bolaget. Lönsamhetsuppföljningar, analyser och att stötta ledningen i olika projekt är också viktiga arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna innehåller:
- Analysera inrapporterade data från dotterföretag
- Identifiera, föra dialog med, utvärdera och exekvera tilläggsförvärv
- Utveckla rapportpaketet
- Budget och prognosarbete
- Budget och prognosuppföljning
- Rapporteringsarbete
- Lönsamhetsuppföljningar
- Analysera och urskilja best practice ide operativa dotterbolagen för att applicera på koncernnivå
- Utveckling av rutiner och processer
- Ta en aktiv roll i avdelningens förbättrings- och effektiviseringsarbete

Som controller använder man primärt finansiella data hämtade från bolagets redovisning, men minst lika viktigt är uppgifter från andra avdelningar för att kunna skapa och analysera relevanta nyckeltal. Det är också viktigt att man har en god analytisk förmåga som leder till förslag och lösningar. En viktig del av arbetsuppgifterna är sedan att förmedla resultatet av analyserna inom organisationen, till ledning och styrelse, och därigenom påverka att analyserna leder till förändring i önskad riktning. I detta ligger att vara ett bollplank till chefer och andra beslutsfattare gällande dessa typer av frågeställningar och rollen kräver därför en god pedagogisk förmåga.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av en liknande roll, gärna från producerande företag. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, i svenska och engelska. Du har god datorvana och har arbetat i affärs- och ekonomisystem samt Officepaketet. Förmåga att utveckla och förbättra våra interna processer och att ha god kunskap inom system, framför allt Excel är avgörande.

För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du är en doer, är analytisk, flexibel och kreativ. Vidare är du trygg i din roll, gillar en dynamisk arbetsmiljö och har en god kommunikativ förmåga.

Information och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos Spolargruppen Sverige AB, placerad på kontoret i Ovesholm, strax utanför Kristianstad. Det finns möjligheter till distansarbete ett par dagar i veckan. Tillsättning sker efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan via Wikans hemsida, www.wikan.se. Sista ansökningsdag är den 24 januari. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Kvist på telefon 044 - 590 65 12.

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår