Tillbaka till sök
Utgått jobb

Controller

Controller

Om företaget
G. Larsson Starch Technology AB är en världsledande helhetsleverantör inom utrustning för framställning av stärkelse, protein och fiber och levererar såväl hela processlinjer som enskilda maskiner och komponenter. LARSSON® är familjeägt och grundades 1948. Vi levererar till kunder över hela världen och mer än 98 % av omsättningen på 250 MSEK utgörs normalt av export. Vid huvudkontoret i Bromölla arbetar ca 50 personer, där också all konstruktion och huvudsaklig tillverkning sker. Våra egenkonstruerade maskiner i rostfritt stål för livsmedelsproduktion sätts samman och kombineras till kundunika processanläggningar.

Vår Controller har efter flera år hos oss valt att gå vidare i sin karriär, därför söker vi en person som kan axla denna viktiga roll framåt på LARSSON®. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som controller har du ett helhetsansvar för företagets ekonomi. Din huvuduppgift är att kalkylera, analysera och följa upp resultat i våra projekt från start till mål. Du bevakar lönsamheten, gör prognoser samt medverkar i utvecklingen av bolaget. Du gör bokslutsarbetet i koncernens sju bolag samt upprättar koncernredovisning.

Arbetsuppgifterna innehåller:
- Bokslutsarbete och koncernredovisning
- Projektuppföljning och succesiv vinstavräkning
- Produktkalkylering och analysering
- Upprätta kvartalsrapporter och övriga rapporter
- Prognosarbete (likviditet, kassaflöde, projektredovisning, resultat)
- Valutasäkringar vid internationell kontraktsskrivning
- Utveckling av rutiner och processer
- Försäkringsupphandlingar
- Delta i och driva diverse ekonomiska projekt t.ex. inom pågående MPS-projekt

En viktig del av arbetsuppgifterna är att förmedla resultaten av dina analyser inom organisationen, till ledning och styrelse. Som Controller är du ett bollplank till flera funktioner inom företaget gällande ekonomiuppföljning och utveckling av företagets arbetsprocesser och system. Som Controller ingår du i företagets ledningsgrupp.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt flera års erfarenhet av en liknande roll. Du har erfarenhet av bokslutsarbete och förståelse för bokföringsarbetet. För att lyckas i rollen krävs att du har erfarenhet av succesiv vinstavräkning och du har med fördel tidigare arbetat i en projektstyrd verksamhet och är därmed trygg i att arbeta med projektuppföljning, kalkylering och kassaflödesrapporter. Har du även arbetat med internationell handel är det ett plus.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har god datorvana och har arbetat i affärs- och ekonomisystem samt Excel. Vi använder oss av Jeeves affärssystem och Nordstedts bokslutsprogram, har du tidigare arbetat med dessa är det meriterande. Det är också viktigt att du har en god analytisk förmåga som leder till förslag och lösningar samt utveckling av våra interna processer.

Din personlighet är viktig för oss! Rollen innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga. Du är analytisk, flexibel och strukturerad. Vidare är du trygg i din roll, gillar en dynamisk arbetsmiljö och har en god social förmåga.

Information och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos LARSSON® med placeringsort Bromölla. Tillsättning sker efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan via Wikans hemsida, www.wikan.se. Sista ansökningsdag är den 9 november 2022.

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Fondell på telefon 044 - 590 65 02.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 MSEK och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2022-11-09

Tjänstgöringsort

Bromölla (Skånes län)

Registrera CV
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår