Tillbaka till sök
Ledigt jobb: Ekonomi/administration/personal (Kristianstad)

HR-ansvarig

HR-ansvarig

Om företaget
Kristianstad Pastorat
Svenska kyrkan Kristianstad består av två församlingar, Heliga Trefaldighet och Norra Åsum med 4 kyrkor, 1 kapell, 3 församlingshem, 5 kyrkogårdar och krematorium. Vi arbetar som ett team över hela pastoratet och har drygt 55 anställda. Pastoratet har 34 000 invånare. Det finns goda kommunikationer, högskola och sjukhus. Besök gärna vår hemsida: svenskakyrkan.se/kristianstad

I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Som vår HR-ansvarig kommer du att få en bred, omväxlande och ansvarsfull roll där du agerar chefsstöd i personal- och arbetsmiljöfrågor. Du kommer arbeta såväl operativt som strategiskt med frågor som arbetsmiljö, SAM, arbetsrätt, rehabilitering och rekrytering. Vidare kommer du att driva förhandlingar, vara ansvarig för vår personalhandbok samt bidra till att utveckla vår församling till en fortsatt attraktiv arbetsplats. Som HR har du många kontakter internt och externt med exempelvis företagshälsovården, fackliga organisationer och andra leverantörer.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av följande:

- Bevaka, tolka och följa upp lagar inom arbetsmiljöområdet
- Systematiskt arbetsmiljöarbete
- Ansvara för uppfyllandet av rådande arbetsrätt
- Upprätthålla fackliga kontakter, exempelvis MBL- och löneförhandlingar
- Samordna och driva skyddsronder samt skyddskommittén
- Vara kontaktperson till vår företagshälsovård, delta i rehabilitering samt planering av personal- och friskvårdsdagar
- Uppdaterad och utforma policydokument
- Personaladministration

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har flera års praktisk erfarenhet av HR-arbete. Vi ser det som meriterande om du har relevant utbildning inom HR eller personal och du är trygg med att arbeta självständigt inom området och är uppdaterad vad gäller kollektivavtal, lagar och avtal inom personalområdet. Du ska ha god datorvana och är van användare av Office-programmen samt uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi på Svenska kyrkan Kristianstad är måna om att trivas tillsammans. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är dynamisk, flexibel och positiv. I ditt arbetssätt är du noggrann, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du gillar att ha mycket på gång samtidigt och har förmågan att prioritera din arbetsdag. Du är medlem i Svenska kyrkan.

Information och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% tjänstgöring och är placerad på vårt kontor i centrala Kristianstad. Tillsättning sker snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval, så du är välkommen med din ansökan på www.wikan.se redan idag! Sista ansökningsdag är den 29 mars.

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Kvist på telefon 044-590 65 12.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2023-03-29

Tjänstgöringsort

Kristianstad (Skånes län)

Kontaktpersoner
Sara Kvist 044-590 65 12

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår